23362
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 615.874:616.3-008-085 (1 egz.)
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Drugie wydanie książki äDieta bezglutenowa: co wybrać?ö zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu äPomnik É Centrum Zdrowia Dzieckaö. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi: właściwości glutenu zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych wartość odżywczą produktów bezglutenowych wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej Publikację wyróżnia obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo. Książka powstała z myślą o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także osobach gotujących (zawodowo lub w domu).
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej